Indisk blomkålcurry

Indisk blomkål-curry

Dette er en indisk curry eller «aloo gobi», med blomkål, poteter og kikerter – en deilig lun, smakfull og mettende grønn middag.
40-60 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Del blomkålstilken i grove terninger og hodet i små buketter.
  2. Kok blomkålen i saltet vann til den er nesten gjennomkokt, 4-5 minutter. Spar 1 ½ dl av kokevannet. Sett blomkålen til side.
  3. Skrell potetene og skjær dem i grove terninger. Kok dem i nytt kokevann til de er knapt møte. Hell av vannet og sett potetene til side.
  4. Rens og skjær løk, hvitløk og chili i tynne skiver.
  5. Varm olivenolje og smør i en stor kjele og stek hvitløk, løk og chili under omrøring til løken er myk og blank.
  6. Rør inn alt krydderet og stek et par minutter.
  7. Tilsett blomkålen, potetene og kokevannet, og la småkoke i 5-6 minutter.
  8. Skyll kikertene godt.
  9. Tilsett kikerter og spinat. Rør rundt og smak til. Gryten skal være god og sterk.
  10. Server curryen varm med naturell yoghurt, limebåter og varmt naan-brød.
Del på Facebook