Ingredienser
Fremgangsmåte
- Del blomkålstilken i grove terninger og hodet i små buketter.
- Kok blomkålen i saltet vann til den er nesten gjennomkokt, 4-5 minutter. Spar 1 ½ dl av kokevannet. Sett blomkålen til side.
- Skrell potetene og skjær dem i grove terninger. Kok dem i nytt kokevann til de er knapt møte. Hell av vannet og sett potetene til side.
- Rens og skjær løk, hvitløk og chili i tynne skiver.
- Varm olivenolje og smør i en stor kjele og stek hvitløk, løk og chili under omrøring til løken er myk og blank.
- Rør inn alt krydderet og stek et par minutter.
- Tilsett blomkålen, potetene og kokevannet, og la småkoke i 5-6 minutter.
- Skyll kikertene godt.
- Tilsett kikerter og spinat. Rør rundt og smak til. Gryten skal være god og sterk.
- Server curryen varm med naturell yoghurt, limebåter og varmt naan-brød.