Indisk blomkål-curry

Dette er en indisk curry eller «aloo gobi», med blomkål, poteter og kikerter – en deilig lun, smakfull og mettende grønn middag.
40-60 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 800 g potet
  • 2 ts salt
  • 2 båt hvitløk
  • 1 løk
  • 1 grønn chili
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss usaltet smør
  • 2,5 ts gurkemeie
  • 2,5 ts malt spisskummen
  • 2,5 ts malt koriander
  • 2,5 ts malt ingefær
  • 2,5 ts garam masala
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 200 g frisk spinat
  • salt
  • yoghurt naturell
  • 1 lime i båter
  • 2 stk naanbrød

Fremgangsmåte

  1. Del blomkålstilken i grove terninger og hodet i små buketter.
  2. Kok blomkålen i saltet vann til den er nesten gjennomkokt, 4-5 minutter. Spar 1 ½ dl av kokevannet. Sett blomkålen til side.
  3. Skrell potetene og skjær dem i grove terninger. Kok dem i nytt kokevann til de er knapt møte. Hell av vannet og sett potetene til side.
  4. Rens og skjær løk, hvitløk og chili i tynne skiver.
  5. Varm olivenolje og smør i en stor kjele og stek hvitløk, løk og chili under omrøring til løken er myk og blank.
  6. Rør inn alt krydderet, unntatt saltet, og stek et par minutter.
  7. Tilsett blomkålen, potetene og kokevannet, og la småkoke i 10 minutter.
  8. Skyll kikertene godt.
  9. Tilsett kikerter og spinat. Når spinaten har blitt myk, smak til med salt.
  10. Server curryen varm med naturell yoghurt, limebåter og varmt naan-brød.
Sist oppdatert 23. april 2020
Liker 1
Legg til på Min side
Del på Facebook