Jordbærostekake på fat og blondeduk

Iskake med bær

Dette er en iskake som du kan lage ferdig på forhånd og ha stående i fryseren. Tin kaken en halvtime før servering, og pynt med friske jordbær, bringebær og sitronmelisse.
Over 60 min
0.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 200 g maryland coocies - sjokoladekjeks
  • 75 g smør

Fyll

  • 250 g jordbær
  • 200 g kremost naturell
  • 3 egg
  • 2 dl sukker
  • 3 dl kremfløte

Pynt

Fremgangsmåte

Kjør cookiesene til smuler i en blender. Smelt smøret og bland med smulene. Trykk blandingen ut i en form 22 cm i diameter. Sett den kaldt ca. 15 minutter.

Skyll og rens jordbærene og kjør dem grovt med osten.

Skill plommene og hvitene. Pisk eggeplommene og sukker til eggedosis og bland med osten. Stivpisk kremen og bland inn.

Pisk eggehvitene stive og bland i kremen. Fordel kremen i formen. La formen stå i fryseren i minst 4 timer.

Ta kaken ut ca. 30 minutter før servering og pynt med jordbær, bringebær og mynteblader rett før servering.

Del på Facebook