Japanske fluffy pannekaker med eplemos

Nyt smaken av luftige japanske pannekaker. Laget med en spesiell marengsoppskrift, disse delikate pannekakene gir deg en himmelsk frokostopplevelse.
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 egg
  • 1 dl sukker
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl helmelk
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss smør til steking

Til servering

  • 4 dl eplemos
  • 8 ts lønnesirup

Fremgangsmåte

  1. Skill eggene, og ha plomme og hvite i hver sin bolle. Pass på at du ikke får noe plomme sammen med eggehvitene.
  2. Visp eggeplomme med melk.
  3. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og vend dette forsiktig inn i eggeplommene.
  4. Pisk eggehviter til stiv marengs. Bruk en visper eller ballongvisp og håndkraft. Ha i sukker gradvis mens du visper. Pisk til en stiv marengs.
  5. Bland marengsen forsiktig inn i eggeplommeblandingen, litt av gangen. Ikke rør for mye. Røren skal være luftig.
  6. Ha smør i en varm stekepanne.
  7. Legg en stor skje med røre i pannen slik at hver pannekake har en diameter på 8-10 cm. Stek på middels varme. Ha litt mer røre til på hver pannekake, etter ett par minutter, og stek videre til undersiden er fin og gylden.
  8. Snu og stek på den andre siden.
  9. Skru ned temperaturen og legg på lokk og stek videre ett par minutter.
  10. Server med et dryss av melis, noen dråper lønnesirup og en god skje med eplemos på hver.
Del på Facebook