Jordbær med hvit sjokoladepudding

Jordbær og sjokolade passer kjempegodt sammen smaksmessig. Her har vi laget sjokoladepudding av hvit sjokolade sammen med de friske søte jordbærene. Mmmm....
Over 60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Hvit sjokoladepudding

  • 200 g hvit sjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 eggeplomme
  • 4 gelatinplater

Balsamicosirup

  • 1 dl balsamicoeddik
  • 0,5 dl sukker

Fremgangsmåte

Start med sirupen. Kok eddik og sukker uten lokk et par minutter. Avkjøl.

Hvit sjokoladepudding: Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet godt ut av dem.

Brekk opp sjokoladen, bland den med fløte og varm det forsiktig så sjokoladen smelter. Smelt gelatinplatene i den varme sjokoladefløten. Avkjøl landingen litt. Visp inn crème fraîche og eggeplommer.

Pensle fire små former tynt med olje og fordel massen i dem. Sett formene i kjøleskap så puddingen stivner.

Hvelv sjokoladepuddingene på tallerkener. Del jordbærene og legg dem på. Drypp balsamicosirup over.

Del på Facebook