Jordbær-tiramisu

Prøv en deilig vri på den klassiske tiramisuen med friske jordbær. Denne desserten er enkel å lage og kombinerer fløyelsmyk ostekrem med saftige jordbær og kakao for en herlig smaksopplevelse. Kaken kan lages dagen i forveien.
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 200 g jordbær
  • 4 egg
  • 1 dl sukker
  • 20 fingerkjeks
  • En boks 250 g mascarponeost
  • Sterk 5 dl grønn te
  • 1 krm salt

Fremgangsmåte

  1. Kok opp en halvliter sterk grønn te i en stor skål.
  2. Rens og skjær jordbærene i to. Ha de i en kjele med en spiseskje sukker og kok opp på medium høy varme til jordbærene. Mos bærene til en jevn jordbærsaus med en sleiv. Eventuelt kjør de kokte bærene i en blender. Kjøl ned.
  3. Separer eggeplommer og eggehviten - ha de i hver sine store boller.
  4. Rør inn sukker og mascarpone i bollen med eggeplommer.
  5. Ha en klype salt i eggehviten og pisk til den blir stiv og luftig.
  6. Rør eggehviten inn mascarpone-kremen. Rør så inn den nedkjølte jordbærsausen
  7. Hell teen på en bred skål. Dypp én og én fingerkjeks kort i teen og fordel jevnt utover en form. Bruk halvparten av fingerkjeksen.
  8. Smør et jevnt lag med kremen utover fingerkjeksene.
  9. Dypp én og én fingerkjeks i teen og lag et nytt lag oppå kremen.
  10. Topp med et nytt lag med mascarpone-kremen.
  11. Dryss kakaopulver over tiramisuen og kjøl ned i kjøleskapet én time eller over natten.
  12. Servér på tallerken. Gjerne med friske jordbær på toppen.

Tips: Rester av jordbær-kremen passer perfekt som vaffeltopping eller dip til kjeks.

Del på Facebook