Jordbærmarengs på metallfat på hvitt bord

Jordbærmarengs

Kjempegode 'munnfuller' med smak av jordbær og som smelter på tungen. Serveres til dessert eller som kake til kaffen. Lag mange, for dette går unna.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 romtempererte eggehvite
  • 2 dl sukker
  • 3 ss most jordbær
  • friske jordbær

Fremgangsmåte

  1. Ha eggehviter i en bolle som tåler varme sammen med sukkeret.
  2. Sett bollen over kokende vannbad. Pisk i 5-10 minutter til du får en blank og fast marengsmasse.
  3. Ta kjelen ut av vannbadet og fortsett å piske marengsmassen til den er noe avkjølt.
  4. Tilsett de moste jordbærene og rør om noen ganger med slikkepott, men ikke rør for mye.
  5. Lag mangengstopper ved hjelp av to skjeer og sett dem på bakepapir på stekeplate.
  6. Stek jordbærmarengsene ved 125°C i 45-60 minutter til de kjennes tørre. Avkjøl.
  7. Server jordbærmarengs på fat sammen med masse friske jordbær.
  8. Denne porsjonen gir 18-20 marengs.
Del på Facebook