Et stykke jordbærostekake på hvit asjett

Jordbærostekake

Ostekake med jordbær er en fristende dessert eller kake til ettermiddagskaffen. Den kan lages dagen i forveien. Skal stekes, men du kan også bruke din egen paideigoppskrift.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 pk ferdig paideig

Fyll

  • 1 kurv jordbær
  • 2 dl crème fraîche
  • 200 g kremost naturell
  • 3 egg
  • revet skall og saft av 1 lime
  • 1,5 dl brunt sukker

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 175 °C.

Kle en paiform (24 cm i diameter) med deigen og klem den godt ned. Prikk bunnen godt med en gaffel. Sett formen i kjøleskap i ca. 30 minutter. Forstek paideigen midt i ovnen i 8-10 minutter. Den må ikke bli for brun.

Skyll og rens bærene. Skjær 12-16 jordbær i skiver.

Visp sammen crème fraîche, kremost, egg, limeskall, limesaft og sukker.

Dekk bunnen av paiskallet med jordbærskivene og hell fyllet over.

Stek kaken midt i ovnen til fyllet har stivnet, ca. 40 minutter.

Avkjøl kaken i formen.

Pynt kaken med jordbær og dryss sukker over bærene. Pynt gjerne med mynte- eller sitronmelisseblader.

Del på Facebook