Julens fargerike fruktsalat

Julens fargerike fruktsalat

Hvem kan motstå fruktsalat etter en av julens tunge måltider? Bruk sesongens frukter og gjerne norske epler. Spis den som den er, eller med iskrem, vaniljesaus eller pisket krem til.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Sukkerlake|

  • 1 vaniljestang
  • 3 dl vann
  • 50 g sukker

Fremgangsmåte

  1. Snitt vaniljestang på langs og skrap ut vaniljefrøene med en kniv.
  2. Kok opp vann, sukker og vaniljestang og -frø. Avkjøl.
  3. Del melon i biter eller lag kuler.
  4. Skrell klementiner og skjær ut fine fileter mellom hinnene.
  5. Del fiken i båter.
  6. Skrell og del kiwi i små terninger.
  7. Skjær jordbær i to eller fire.
  8. Del pitahyaen i to og ta ut små kuler med et kulejern.
  9. Legg all frukten på et fat og hell på sukkerlakenom du ønsker å ha det.
  10. Del eplene i to, fjern kjernehuset, skjær i terninger og ha de på fatet.
  11. Pynt med physalis.
  12. Server med is, krem eller vaniljesaus.
Legg til på Min side
Del på Facebook