Juletrekake

Lag en festlig juletrekake som blir høydepunktet på julebordet! Denne enkle oppskriften kombinerer frisk frukt og søte bær med en rik og smakfull bunn laget av valgfri mørdeig eller butterdeig. Perfekt for å imponere gjester i juleselskapet eller som en hyggelig overraskelse til kaffen i juletiden.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Legg butterdeigsplatene oppå hverandre og kjevle dem ut til et stort rektangel, på minst 20x30 cm.
  2. Ha litt mel på bakebordet når du kjevler. Da er det lett å løfte bunnen over på en bakeplate med bakepapir.
  3. Skjær ut et juletre med tykke grener. Restene av deigen kan du for eksempel bruke til små paier.
  4. Riss en kant på 1 cm rundt hele juletreet, med en skarp kniv. Da får du en fin ramme rundt treet.
  5. Pensle rammen med et sammenpisket egg.
  6. Prikk deigen med en gaffel slik at den ikke blåser seg opp for mye (den må være flat for at du skal kunne legge frukten på den).
  7. Stek butterdeigsbunnen som angitt på pakken. Avkjøl.
  8. Spre vaniljekremen utover bunnen.
  9. Skjær av skallet på kiwiene. Del dem i to på langs og skjær halvdelene i skiver.Dekk treet med kiwiskiver, taksteinvis. Begynn øverst.
  10. Pynt med physalis og bær. Dryss over kokos.
  11. En skive stjernefrukt gjør seg godt som stjerne toppen. En stjerne av eple eller melon kan også være fint.
I stedet for physalis kan du lage kuler av eple med en kulejern. Da bør du dryppe litt sitronsaft over kulene så de ikke blir brune.
Del på Facebook