Kålrotfries med tahinisaus

Kålrot er noe vi gjerne kan spise mer av. Den er nøytral og god i smaken. Spis den rå eller bak den i ovnen som «fries» slik vi har gjort her. Det er enkelt og de lager seg selv i ovnen.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kålrot 700-800 gram
  • 4 ss olivenolje
  • 1- 2 ts røkt paprikapulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts pepper

Tahinisaus

  • 4 ss tahini
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts sriracha
  • 4 ss vann

Fremgangsmåte

  1. Sett oven på 210 grader.
  2. Skrell kålroten (bruk en potetskreller eller skarp kniv).
  3. Del kålroten i to, og skjær i skiver og deretter i staver på ca. 1x1 cm.
  4. Bland stavene godt med olje og krydder.
  5. Legg stavene utover på et brett med bakepapir. Pass på at de ikke ligger oppå hverandre.
  6. Bak dem i ovnen på 210 grader i ca. 15-20 minutter, til de er gyllne og møre.
  7. Rist litt på brettet en gang eller to underveis, slik at det blir stekeskorpe på flere sider.
  8. Bland sammen ingrediensene til sausen. Juster tykkelsen med mer vann. Sausen skal være passe tykk. Smak den til.
  9. Server nystekte fries med tahinisaus eller velg saus/dressing selv.
Tips: har du airfyer er det supert å bruke den til fries. Det går litt raskere. Samme fremgangsmåte som over. Steketemperaturen i airfryer er gjerne 180 grader til fries. Rist på kurven en gang eller to underveis.
Del på Facebook