Kålrotgrateng

En praktisk og smakfull rett. Denne kålrotgratengen kan forberedes på forhånd og tåler fint oppvarming rett før servering. Kålroten, en undervurdert grønnsak, får skinne i denne herlige gratengen. En kålrotgrateng er perfekt som en næringsrik middag eller som tilbehør.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Smør en ildfast form.
  3. Skrell kålroten. Del den i to eller flere deler.
  4. Skjær delene i tynne skiver med en skarp kniv eller bruk en ostehøvel og høvle skiver.
  5. Sett skivene tett i tett, på høykant, i formen.
  6. Bland ost, egg og fløte og litt salt - og hell over formen.
  7. Sett formen midt i ovnen og stek til gratengen har fått en fin farge og kålroten kjennes god og mør.
  8. Dryss på godt med friske urter rett før servering.
Del på Facebook