Kålrotkaker og potet på tallerken

Kålrotkaker

Om du ønsker en ren vegetarmiddag en gang i blant, da er kålrotkaker et velsmakende alternativ. Smaken kan du variere med forskjellig krydder eller hakkede friske krydderurter i farsen.
40-60 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kålrot (ca. 750 g)
  • 2 tomater
  • 2 vårløk
  • 0,5 dl hvetemel
  • 2 egg
  • salt og pepper etter smak
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ss smør til steking

Fremgangsmåte

Skrell og skjær kålroten i terninger. Kok dem møre. Sil kokevannet fra og mos kålroten.

Flå tomatene, del dem i to, skrap ut frøende og skjær tomatkjøttet i små terninger. Finkutt vårløken - brukså mye som mulig av det grønne.

Rør tomater, vårløk, mel og sammenpiskede egg i kålrotmosen. Smak til med salt, pepper og kajennepepper. Avkjøl blandingen helt. (Om blandingen virker for løs, bland inn litt maizennamel).

Lag kaker med vætet skje og stek dem i brunet smør og olje i stekepannen. Klem kakene litt ned og stek dem gylne og sprø på begge sider.

Server kålrotkakene med kokte poteter og salat, samt en skje matyoghurt smak til med litt chilisaus.

Del på Facebook