To stykker kålrotpai på fjøl

Kålrotpai med kremost

Server paien til lunsj eller som en liten kveldsrett. Med ferdigkjøpt paideig er den enkel å lage. Sprø, deilig kålrot og purre gir saftig fyll med mye smak.
40-60 min
1.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skrell og strimle kålroten fint eller riv den grovt.
  2. Rens og skjær purren i tynne ringer.
  3. Kle en form med paidegen, prikk bunnen godt med en gaffel og fordel kålrotstrimler og purre over.
  4. Visp sammen egg og fløte og smak til med gressløk, salt, pepper og kajennepepper. Hell det i formen og fordel snøfrisk på toppen.
  5. Stek paien nederst i ovnen på 170°C til fyllet har stivnet og kålroten er mør - ca. 45 minutter.
  6. Server gjerne en grønn salat eller tomatsalat til.
Ønsker du en sterkere smak, tilsett mer krydder.
Del på Facebook