Ingredienser
Kålrotpai med kremost
40-60 min
1,5 av 5 om dagen
Server paien til lunsj eller som en liten kveldsrett. Med ferdigkjøpt paideig er den enkel å lage. Sprø, deilig kålrot og purre gir saftig fyll med mye smak.
Fremgangsmåte
- Skrell og strimle kålroten fint eller riv den grovt.
- Rens og skjær purren i tynne ringer.
- Kle en form med paidegen, prikk bunnen godt med en gaffel og fordel kålrotstrimler og purre over.
- Visp sammen egg og fløte og smak til med gressløk, salt, pepper og kajennepepper. Hell det i formen og fordel snøfrisk på toppen.
- Stek paien nederst i ovnen på 170°C til fyllet har stivnet og kålroten er mør - ca. 45 minutter.
- Server gjerne en grønn salat eller tomatsalat til.
Ønsker du en sterkere smak, tilsett mer krydder.