Kålrotstappe

Kålrabistappe

Kålrabistappe, eller kålrotstappe som mange kaller det, smaker utrolig godt til tradisjonsmat som pinnekjøtt. Oppskriften bruker helmelk for en lettere stappe som passer godt med den fete julematen, men du kan også bruke matfløte.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1,5 kg kålrot
  • 2 gulrøtter
  • 2 dl helmelk eller matfløte
  • 2 ss smør
  • smak til med salt og pepper
  • 0,25 ts malt muskat
  • litt av kokevannet

Fremgangsmåte

  1. Råvarer til kålrotstappe på en fjøl
    Vask og skrell kålroten og gulroten og skjær i terninger.
  2. Råvarer til kålrotstappe på en fjøl
    Kok grønnsakterningene møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet, men ta vare på det.
  3. Kålrotstappe i kjele
    Mos terningene og ha i fløte, litt av kokevannet, smør og smak til med salt, pepper og muskat.
Del på Facebook