Kanadiske poteter på mørkt bord

Kanariske poteter med tomatsaus

Kanariske poteter er små poteter kokt i salt vann som brukes som snacks eller tilbehør, gjerne servert med tomatsaus.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • ca. 30 små poteter - jevnstore
  • 0,5 l grovt havsalt

Tomatsausen

Fremgangsmåte

Det kan synes uvant med så mye salt.  Saltet trenger imidlertid ikke igjennom potetskallet, men gir potetene en delikat, sprø skorpe.

 

Sett over 1/2 l  vann til potetene.  Det skal være like store mengder grovt salt og vann.  Salt og vaskede poteter has i det kokende vannet.  Det er viktig å bruke små, jevnstore poteter.  La potetene koke til de såvidt er møre (ca. 15 min avhengig av sort). 

 

Hell ut restene av vannet og saltet, og damp potetene et par minutter i den varme gryten, uten lokk. 

 

Et godt alternativ til en ferdigsaus er denne enkle tomatsausen.  Ha smøret i en kjele,  skjær opp løken og fres den raskt i smøret. Hell i tomatene og et par knuste hvitløkbåter. Til slutt tilsetter du hakket chili (eller litt cayennepepper) og hakket timian.  La sausen putre på svak varme i ca. 10 minutter.

 

Deilig som snacks eller ved siden av grillet kjøtt og fisk.

Del på Facebook