Løkpasta

Karamellisert løkpasta

En kremete og deilig pasta med løk som lager seg selv i ovnen. Vanligvis krever det mye røring for å karamellisere løk, men denne oppskriften bruker noen triks for å gjøre det enkelt i en ildfast form.
Over 60 min
1.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 5 løk
  • 3 ss balsamicokrem
  • 1 hel hvitløk
  • 100 g soltørkede tomater
  • 200 g kremost naturell
  • 100 g frisk spinat
  • 1 dl revet parmesan
  • 400 g pastaskruer
  • 0,5 dl olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.
  2. Del løken i to og skjær i tynne strimler.
  3. Kutt toppen av en hvitløk, ha over en spiseskje olje og en klype salt. Pakk den inn i alluminiumsfolie. Legg på en stekerist i ovnen.
  4. Ha løken i en ildfast form sammen med balsamicokrem, olivenolje og en klype salt og pepper. Rør til ingrediensene er blandet med løken. Dekk til formen med alluminiumsfolie og sett den ved siden av hvitløken i ovnen. Løken skal bake i 40 minutter. Ta av folien og rør i løken halvveis før du setter på folien igjen.
  5. Når løken har bakt i 40 minutter tar du av folien og setter ovnen på 200 grader varmluft. La løken bake til den er skikkelig gylden og karamelisert (ca 10-20 minutter).
  6. Kok opp pastavann med en god klype salt.
  7. Press hvitløksfeddene oppi formen og ha oppi kremost, soltørka tomat og ca 1dl pastavann. Rør til du har en tykk saus.
  8. Rør inn kokt pasta, parmesan, spinat og urter. Spe på med mer pastavann hvis sausen blir for tykk. Bruk en større bolle hvis formen blir for liten.
  9. Servér, gjerne med en salat ved siden av.

 

Tips: Pastavann er en fantastisk ingrediens for å få tykke og gode pastasauser. Det er fordi pastavann inneholder stivelse som binder fett og vann sammen - to ingredienser som ofte skiller seg.

Del på Facebook