stekt lok

Karamellisert løk

Stekt løk er et nydelig tilbehør til middagen. Den må være litt myk, gyllenbrun og med fin sødme, altså karamellisert. Hemmeligheten er å bruke lav temperatur og god tid.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 løk
  • 1 ss smør
  • 2 ss olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ts sukker
  • 3 ss vann

Fremgangsmåte

  1. Rens og del løken i to.
  2. Skjær hver halvdel i litt tykke skiver, minst 0,5 cm tykke. Løken krymper litt under prosessen. Hold i stilkfeste mens du skjærer. Det er det enkleste.
  3. Smelt smør i en stekepanne eller en tykkbunnet gryte og ha i litt olje.
  4. Stek løken på middels varme til den har fått en gyllen pen farge. Har du for høy temperatur kan den lett svi seg.
  5. Krydre med salt, pepper og litt sukker for å få forsterke søtsmaken. Ha i litt vann. La løken steke videre på svak varme til du har en ønsket smak og konsistens. Det kan ta litt tid. Du trenger ikke røre hele tiden.
  6. Server karamellisert løk til burger og biff.  Lag nok, den passer til det meste. Det er smart å ha litt stående.

Om du ønsker å lage mye stekt løk på en gang kan du ta i brukt stekeovnen. Ha litt olje på stekebrettet og legg løkringene utover (Bruk gjerne bakepapir). Ha over salt, pepper og ev. sukker. Bak på 180 grader til de virker helt ferdige. Det tar litt tid.  Rør om en gang i blant.

Del på Facebook