Kirsebærclafoutis
Clafoutis er lettvint å lage og smaker himmelsk. Den blir nesten som en omelett med frukt eller bær. Her har vi brukt kirsebærene våre.
40-60 min
2,5 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Ingredienser
- 500 g kirsebær uten steiner
- 4 egg
- 125 g sukker
- 80 g hvetemel
- 3 ss smeltet smør
- 2.5 dl melk
Fremgangsmåte
Fjern steinene i kirsebærene.
Smør en ildfast form og legg kirsebærene i.
Visp sammen en glatt røre av sukker, egg, mel, smeltet smør og melk og hell den over bærene i formen.
Stek clafoutisen på nederste rille ved 200 grader C i ca. 45 min. eller til den er fast og gyllen.
Server den varm eller lun med pisket krem, vaniljesaus eller is til.
Hvor godt likte du oppskriften?
1
2
3
4
5