Kjærlighetskake
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt mel og bakepulver og bland alt forsiktig med en slikkepott. Hell røren i smurt rund form - ca. 24 cm i diameter, og stek kaken ved 160° i ca. 45 minutter. Avkjøl.
Tegn et hjerte på en papplate, e.l. som du bruker som mal når du skal skjære til sukkerbrødhjertet. Ta vare på kakebitene som blir til overs. Disse er fine å bruke sammen med fyllet for å heve kaken ekstra.
Pisk kremfløten stiv sammen med litt sukker.
Del sukkerbrødet i to eller tre lag. Legg et av lagene på et fat. Dynk de tre bunnene med litt melk. Ha på skiver av frukt og deretter krem, og gjenta prosessen med alle bunnene.
Smør krem på yttersiden av hele kaken, deretter jordbærskiver tett i tett rundt hele kaken.
Bland sammen til geleen, men bruk litt mindre vann. Når geleen viser antydning til å begynne å stivne, pensles den over jordbærskivene.
Pynt kaken som du ønsker. F.eks. med en jordbærrose som vi har brukt.