Kremet løksuppe - bredde

Kremet løksuppe

En smakfull kremet suppe med løk og hvitløk. Løken bakes i ovnen og moses i buljongen. Enkelt og greit. Lager du dobbel porsjon, så er den fin å fryse til siden.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Rens og skjær løk i grove skiver. Bank hvitløkbåtene og fjern skallet.
  2. Spre løk og hvitløk utover en bakeplate med bakepapir.
  3. Drypp olje og sitronsaft over. Krydre med salt og pepper.
  4. Bak løken i ovn på 200 grader i ca 25 minutter. Rør litt i løken underveis. Den kan være gylden, men ikke brun.
  5. Kok opp grønnsaksbuljong og melk og ha i den bakte løken. Mos med en stavmikser til du får en jevn og glatt suppe.
  6. Smak til. Om suppen blir for tykk så ha i mer væske.
  7. Server med et dryss av gressløk og topp gjerne med finsnittet purre og grove smuler av tørket brød.
Del på Facebook