Oppskriftsbilde av persimon- og fennikelsalat servert i blå, firkantet tallerken.

Kremet persimon- og fennikelsalat

Salat med fennikel, eple og persimon er et godt alternativ til den mer tradisjonelle waldorfsalaten til kalkun eller kylling. En nydelig og frisk salat med pikant smak av fennikel.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Dressing

  • 4 ss lettmajones
  • 6 ss matfløte
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,2 g pepper (1 knivsodd)
  • 2 dl ristede pinjekjerner

Fremgangsmåte

Skyll og tørk eplene, og stikk ut kjernehusene. Skjær eplene i tynne skiver som skjæres i fine strimler. Drypp sitronsaft over så eplene ikke blir mørke.

Skyll persimonen og skjær dem i strimler.

Del fennikelen i fire fra topp til rot og skjær den så i fine strimler.

Rens og skjær paprikaen i tynne strimler.

Bland eple, persimon, fennikel og paprika.

Rør sammen dressingen og smak den godt til. Bland dressingen forsiktig med salalen like før servering. Dryss pinjekjerner over.

Tips: Salat og dressing kan lages dagen i forveien og oppbevares hver for seg i kjøleskap.

Del på Facebook