Kremet rødkålsalat med eple og klementin

Kremet rødkålsalat med eple

En enkel, rimelig og smakfull salat som passer godt til kjøtt- og fiskemiddager. Den er også nydelig på et koldtbord sammen med røkt skinke og den er super som påleggssalat.
Under 20 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Dressing

  • Saften av 0,5 sitron
  • 1 dl lettmajones
  • 1 dl matyoghurt
  • pepper

Fremgangsmåte

  1. Finsnitt rødkålen.
  2. Kutt eplene i terninger.
  3. Skrell klementinene og skjær dem i terninger.
  4. Rør sammen ingrediensene til dressingen i en romslig bolle.
  5. Ha i kål, epler og klementiner, men spar gjerne noen terninger av epler og klementiner til topping.
  6. Bland sammen og smak til med pepper, evt. litt salt.
  7. Dryss over de terningene du har spart - og server!
En salat som dette er det lurt å ha ferdig i kjøleskapet. Den holder seg godt. Nydelig på brødskiva, alene eller sammen med en skinkeskive, om du ønsker det. Den er holdbar så du kan gjerne lage den i god tid før servering.
Del på Facebook