Oppskriftsbilde av fire krumkaker med baerkrem og friske baer.

Krumkaker med bærkrem

En kjempegod og enkel dessert med bærkrem som du kan imponere dine gjester med når som helst. Her har vi brukt bringebær, blåbær og jordbær i bærkremen, men andre bær smaker også nydelig.
40-60 min

Ingrediensliste

Krumkakerøre

  • 2 egg
  • 125 g sukker
  • 125 g smeltet meierismør
  • 100 g hvetemel
  • 100 g potetmel
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 1 dl lunkent vann

Bærkrem

Fremgangsmåte

  1. Oppskriften gir ca. 20 krumkaker.
  2. Pisk eggedosis av egg og sukker.
  3. Rør forsiktig inn smeltet smør, siktet hvetemel, potetmel og kardemomme.
  4. Spe med litt vann.
  5. La røren svelle en drøy halvtime.
  6. Stek kakene gyllenbrune ved svak varme i et krumkakejern. Legg dem umiddelbart over et glass, slik at de blir formet som kurver.
  7. Pisk krem av fløte og melis.
  8. Bland forsiktig inn bringebær, blåbær og oppdelte jordbær.
  9. Fyll kurvene rett før servering (kurvene blir fort myke når de er fylt).
  10. Dryss hakkede valnøttkjerner over.
  11. Server.
Del på Facebook