Laab servert i kålblader
Laab er en thailandsk hverdagsrett - nærmest en nasjonalrett som du bare må prøve. Den serveres i friske kålblader. Laab moo er med svinekjøtt og laab gai er med kyllingkjøtt.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Ingredienser
- 300 g kyllingkjøttdeig
- 4 sjalottløk - finhakket
- 1 rødløk - finhakket
- 1 ss olje
- 1 rød chili - finhakket
- 1 dl vann
- 1 ts chilipulver
- ½ ts sukker
- 2 ss fiskesaus (asiatisk)
- saften fra 1½ lime
- 1 dl finhakket frisk koriander
- 1 dl finhakket frisk mynte
- 2 dl ristet jasminris
- 4 posjoner jasminris
- 1 nykål
- ½ rød paprika i terninger
- ½ lime i båter
- mynteblader
Fremgangsmåte
- Fres kjøttdeig, løk og chili i olje i en varm panne. Rør.
- Rist 2 ss ris i en tørr panne og knus det i en morter eller bruk en liten finhakker. Tilsett rispulveret og vannet i pannen. Kok opp.
- Ha i resten av ingrediensene og rør om. Fres alt i ca. 1 minutt.
- Del kålen opp i fine store blader. Resten av kålen tar du vare på og bruker f.eks. i salat.
- Kok jasminris som angitt på pakken.
- Server laab i kålbladene sammen med ris.
- Dryss over rød paprika og pynt med limebåter og noen mynteblader.
Hvor godt likte du oppskriften?
1
2
3
4
5