Ingredienser
Laab servert i kålblader
20-40 min
2,5 av 5 om dagen
Laab eller larb er en thailandsk hverdagsrett - nærmest en nasjonalrett som du bare må prøve. Den serveres i friske kålblader - gjerne med ris og for eksempel gulrot, reddik og agurk som topping. Laab moo er med svinekjøtt og laab gai er med kyllingkjøtt.
Fremgangsmåte
- Fres rødløk og sjalottløk i en stekepanne med litt olje på medum høy varme (3-4 minutter). Ha i chili og stek et minutt. Ha så i kjøttdeigen - hakk og stek til den blir gjennomstekt og gyllen i kantene.
- Rist 2 ss ris i en tørr panne og knus det i en morter eller en liten blender. Tilsett rispulveret og vannet i pannen. Kok opp.
- Ha ingrediensene til marinaden i en bolle. Rør godt før du har det i stekepannen. Trekk stekepannen av platen. Tilsett urtene og smak til med mer limesaft om ønskelig.
- Del kålen eller hjertesalaten opp i fine store blader. Resten av kålen tar du vare på og bruker f.eks. i salat.
- Server kjøttdeigen i kålbladene sammen med ris hvis du ønsker det. Dryss over litt mynte.
- Topp gjerne med tynne skiver reddik, gulrot, agurk eller rød paprika.