Ingredienser
Fremgangsmåte
- Kutt løk, gulrot og stangselleri i små terninger. Stek til de begynner å bli gylne i en stor kasserolle sammen med litt olje og en klype salt.
- Ha i kjøttdeig og presset hvitløk og stek videre til alt har fått litt farge. Kjøttdeig kan erstattes av en pakke brune bønner evt. linser om du ønsker en kjøttfri variant.
- Ha i en boks med flådde tomater sammen med krydderet og soyasaus.
- La sausen putre noen minutter. Om den er for tykk så tilsett litt vann.
- Bland creme fraiche og nesten all osten til en hvit saus. Spar litt ost til toppen.
- Finn fram en ildfast form. Ha litt av tomatsausen i bunnen. Legg deretter tett i tett med kålblader, kjøttsaus og hvit saus lagvis i formen. Gjenta til formen nesten er helt full.
- Avslutt med hvit saus og ha resten av osten på toppen.
- Stekes i ovn ved 180°C i ca. 40 minutter.
- La lasagnen stå og hvile ca. 10 min. før servering så den får satt seg.
- Ha de hakkede urtene på toppen.
- Server en deilig grønn salat til.
Grønnsaker som gulrot, sellerirot og stilkselleri passer også godt i en slik saus.