Ingredienser
Lasagne med rotgrønnsaker
Over 60 min
2,5 av 5 om dagen
Lasagne med vri - nemlig uten kjøtt i sausen. Vi bruker heller rotgrønnsaker som gulrot, persillerot, knollselleri, pastinakk, m.fl. og det blir fantastisk godt.
Fremgangsmåte
- Rens og hakk løk. Skrell gulrøtter og rotgrønnsakene og skjær dem i skiver og biter.
- Rens chili for frø og hinner og hakk den fint.
- Varm oljen i en gryte og surr løk, chili og presset hvitløk raskt.
- Ha gulrøtter og rotgrønnsaker i gryten og stek ytterligere et par minutter.
- Tilsett tomatpuré, hakkede tomater og oregano og la sausen surre ved svak varme under lokk i ca. 15 minutter.
- Ta gryten av platen og smak sausen til med salt og pepper.
- Varm 4 dl melk i en kjele. Rist resten av melken (2 dl) med hvetemelet (i et syltetøyglass. e.l.) til en jevning. Rør jevningen i melken og kok i ca. 2 minutter under omrøring. Tilsett revet muskattnøtt og ost og smak sausen til med salt og pepper.
- Sett ovnen på 200 grader varmluft (225 grader uten varmluft).
- Legg lagvis lasagneplater, grønnsaksaus og bechamelsaus i en smurt ildfast form. Gjenta og slutt med et lag bechamelsaus.
- Dryss revet ost på toppen og sett i ovnen i ca. 30 minutter til den er gyllen.
- En grønn salat til smaker godt.