Loaded rotfries

Loaded fries med rotgrønnsaker

Dette er en smaksbombe av pommes frites som du baker i ovnen. Gjør det enkelt med en pose rotmiks fra butikken eller bruk dine favoritter av gulrot, beter, kålrot eller andre rotgrønnsaker. Denne retten passer bra som siderett og kan toppes som det var nachos.
40-60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • Pose 1 kg rotmiks
  • 4 ss olje
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 2 ss lys maizenajevner
  • 50 g hvitost
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 220 grader over- og undervarme.
  2. Skrell rotgrønnsakene og kutt de i en halv centimeter tykke stenger.
  3. Ha rotgrønnsakene i en stor bolle sammen med en klype salt, pepper, krydderet, olje og maizena. Maizenaen gjør pommes frites ekstra sprø (potetmel kan også brukes).
  4. Rør til ingrediensene er blandet med rotgrønnsakene.
  5. Spre rotgrønnsakene jevnt utover et stekebrett med bakepapir og sett i ovnen. La rotgrønnsakene bake til de blir brune og gylne (ca 30 minutter). Rør halvveis. 
  6. Når rotgrønnsakene er gylne så strør du over revet ost. Gratiner i ovnen til osten er smeltet (ca 5 minutter).
  7. Topp de gratinerte rotgrønnsakene med for eksempel vårløk, sriracha og persille.

Tips: Når du ovnsbaker grønnsaker så vil et stekebrett gi dypere stekeskorpe og bedre smak enn hvis du bruker en ovnsrist eller ildfast form. Det er fordi det tynne stekebrettet varmes raskt opp og steker undersiden av grønnsakene. 

Del på Facebook