Ingredienser
Løkpai med karve
Over 60 min
0,5 av 5 om dagen
Løk egner seg ypperlig som fyll i pai. Den gir en helt herlig smak til paien, her sammen med spennende karve. Server paien nylaget med en deilig tomatsalat til.
Fremgangsmåte
Bland alt til paideigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin.
Trykk deigen ut i en paiform og sett den kjølig i ca. 30 minutter.
Skrell og skjær løken i tynne skiver, og stek den i smør på svak varme til den er blank og myk.
Avkjøl løken litt.
Prikk bunnen med en gaffel og forstek den midt i ovnen på 250°C i 5-10 minutter. Avkjøl.
Legg løken i paibunnen.
Bland sammen crème fraîche, eggeplommer, karve, salt og pepper.
Pisk eggehviten stiv og vend den inn i eggeblandingen.
Fordel røren over løken.
Stek paien midt i ovnen på 200°C i ca. 30 minutter.
Det smaker kjempegodt med en tomatsalat til.