Løkpai på rist

Ingredienser

Løkpai med karve

Over 60 min
0,5 av 5 om dagen

Løk egner seg ypperlig som fyll i pai. Den gir en helt herlig smak til paien, her sammen med spennende karve. Server paien nylaget med en deilig tomatsalat til.

Fremgangsmåte

Bland alt til paideigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin.

Trykk deigen ut i en paiform og sett den kjølig i ca. 30 minutter.

Skrell og skjær løken i tynne skiver, og stek den i smør på svak varme til den er blank og myk.

Avkjøl løken litt.

Prikk bunnen med en gaffel og forstek den midt i ovnen på 250°C i 5-10 minutter. Avkjøl.

Legg løken i paibunnen.

Bland sammen crème fraîche, eggeplommer, karve, salt og pepper.

Pisk eggehviten stiv og vend den inn i eggeblandingen.

Fordel røren over løken.

Stek paien midt i ovnen på 200°C i ca. 30 minutter.

Det smaker kjempegodt med en tomatsalat til.

Hvor godt likte du oppskriften?