Løkringer med tomatsalsa

Løkringer med salsa

Tørk brød som du har til overs og lag brødrasp. Det er smart å bruke brødrasp til panering. Løkringer er enkel og kjempegod snacks som du gjerne kan bake i ovnen. Server salsa eller aioli til.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 løk
  • 1,5 dl hvetemel
  • 2 ts cayennepepper
  • litt salt og pepper
  • 1 egg
  • 1 ss melk
  • 2 dl panko brødkrum eller brødrasp du har laget selv

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Skrell løken og skjær den opp i 1 cm tykke skiver. Del skivene fra hverandre slik at du får løse ringer.
  3. Sett fram 3 skåler; én med mel blandet med krydder, én med sammenpisket egg og melk og én med brødrasp.
  4. Løkringene paneres ved at de først dyppes i hvetemel, deretter i eggblandingen og til slutt i brødrasp.
  5. Paner alle løkringene og legg dem utover på et bakepapir smurt med litt stekeolje. Legg bakepapiret på stekebrett.
  6. Bak løkringene i oven i 10-15 minutter til de er gylne. Snu gjerne på dem en gang underveis.
  7. Server løkringer med tomatsalsa.
Del på Facebook