Ingredienser
Løksuppe med varme quesadillas
20-40 min
1,5 av 5 om dagen
Fransk løksuppe er en klassiker og kanskje det rimeligste du kan lage. Vanligvis toppes suppen med ostegratinerte brødskiver, men her serveres suppen med ostefylte tortillabrød, også kalt quesadillas.
Fremgangsmåte
- Skrell løk og hvitløk og skjær i tynne skiver. Varm opp olje på middels varme i en kjele. Stek løken under omrøring til den får litt farge. Hakk hvitløken og legg den i kjelen mot slutten og strø litt sukker over.
- Hell på buljongen og tilsett timian. La suppen koke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Varme quesadillas:
Skjær squash i tynne skiver. Skrell og finhakk hvitløken. - Varm litt olje i en stekepanne og stek squash på middels varme noen minutter.
- La hvitløk og timian steke med litt til slutt. Strø på salt og pepper etter smak.
- Fordel blandingen over to av tortillabrødene. Strø over osten. Legg de to andre tortillaene over. Trykk sammen og stek tortillaene i tørr, varm stekepanne til de har fin farge på begge sider. Skjær eller klipp i snitter og server dem varme til suppen. En populær vegetarrett.