Lun salat med regnbuegulrøtter og appelsin
Nå får du tak i gulrøtter i nesten alle regnbuens farger. De er dekorative og gulrøttene med sterkest farge er en anelse sterkere på smak. Får du ikke tak i lilla og gule gulrøtter, kan du selvsagt lage denne lune salaten med vanlige oransje gulrøtter.
Under 20 min
1 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Skyll gulrøttene godt.
- Bruk en potetskreller til å strimle gulrøttene slik at du får lange, tynne strimler.
- Dypp strimlene i kokende, lettsaltet vann - hver farge for seg. Den lilla gulroten vil fort gi fra seg litt farge. La strimlene renne godt av.
- Vask appelsinen godt. Riv skallet og press ut saften.
- Bland gulrotstrimlene sammen med revet appelsinskall.
- Ha over olje, appelsinsaft og nykvernet pepper.
- Server salaten som en grønnsaksrett eller som tilbehør til middagen.
Tips:
Salaten kan gjerne få et dryss med sesamfrø før servering.