Ingredienser
Marinert agurksalat med granateple
20-40 min
2,5 av 5 om dagen
Salaten er et supert alternativ til den tradisjonelle agurksalaten som man bl.a. serverer til laks. Kjernene fra granateple og løken gir agurksalaten en spennende vri.
Fremgangsmåte
- Finstrimle rødløk og vårløk.
- Finhakk hvitløk.
- Skjær skallet av sitronen ved å bruke et zesterjern eller det fineste på et rivjern. Da får du bare med deg den ytterste gule delen av skallet og ikke det hvite.
- Bland alt dette sammen med oljen.
- Ha i hvitvinseddik og saften fra sitronen.
- Vask agurk og del den opp i staver på 4x1 cm og/eller skiver.
- Ta ut kjernene i granateplet. Det gjør du ved å skjære rundt skallet i granateplet med en skarp kniv - NB. Bare skallet! Deretter brekker du opp granateplet i biter og tar ut kjernene. Denne prosessen kan du gjøre i en bolle med vann for å unngå søl.
- Bland sammen agurk, granateplekjerner, oregano og oljemarinade.
- Smak til med nykvernet salt og pepper og server.