Miljøbilde av mesclun salat i trebolle.

Mesclun salat (blandet salat)

En velsmakende grønn salat med ulike salatsorter kan serveres som tilbehør til de fleste retter og smaker utmerket med en deilig sennepsdressing.
Under 20 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 0,5 rød lollo salat
  • 100 g ruccula
  • 0,5 romanosalat

Dressing

  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss vineddik
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 båt presset hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Fremgangsmåte

Dette er bare et forslag til salatsorter du kan bruke i denne salaten.  Her står du fritt til å benytte de sortene du ønsker.

Riv salaten i biter, fjern grove stilker.  Salaten skal rives - ikke skjæres!  Legg salaten i en bolle.

Rist ingrediensene til dressingen godt sammen og hell over salaten rett før servering.  Vendes slik at dressingen blir jevnt fordelt.

Del på Facebook