Bolle med polkabeter, gulbeter, linser, grønnkål og sjampinjong

Middagsbolle med linser og saltbakte beter

Buddhabolle, hippiebolle eller pokebowl, kjært barn har mange navn. Basisen er grønnsaker og en proteinkilde som bønner, linser eller andre gryn. Her får bakte beter og sellerirot selskap av linser som er proteinkilden i denne middagsretten.
Over 60 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Legg grovt salt i en ildfast form.
  3. Skrell og skjær selleriroten i store biter.
  4. Vask betene og behold skallet på. Om de er store så del dem i to.
  5. Legg sellerirotbiter og beter i den ildfaste formen og bak dem til de er møre - ca. 40 minutter.
  6. Skrell betene. Skjær selleriroten og betene i skiver.
  7. Del soppen i fire og stek dem i en varm panne uten fett.
  8. Riv grønnkålbladene av den tykkeste stilken i midten og legg dem over i kokende vann og kok i et halvt minutt.
  9. Skyll linsene under rennende kaldt vann.
  10. Skjær vårløken i tynne strimler.
  11. Dander alt i 4 boller.
  12. Drypp over litt valnøttolje og balsamico rett før servering.
Del på Facebook