Middagssalat med sellerirot og edamamebønner

I denne salaten har vi brukt terninger av ovnsbakt sellerirot. Med edamamebønner som proteinkilde blir dette en skikkelig god middagssalat.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 220 grader.
  2. Rens og skjær selleriroten i terninger.
  3. Legg dem utover en stekeplate. Vend dem i oljen og bak i 12-15 minutter til de er gylne i fargen og har fått en liten stekeskorpe.
  4. Vend dem underveis for å unngå at de blir brent. De er ferdige når de er møre. Steketiden kan variere.
  5. Skjær skallet av appelsinen og del den i terninger eller skjær ut fileter.
  6. Rens og finhakk løken.
  7. Skyll edamamebønnene i kokende vann.
  8. Skjær rødkål i strimler.
  9. Ta av de ytterste bladene av hjertesalaten. De kan brukes som serveringsskåler (dette er et tips til serveringsmåte, men om du ønsker kan du blande alt i en bolle).
  10. Skjær resten av hjertesalaten i strimler.
  11. Bland alt forsiktig sammen og dander det i salatbladene.
  12. Kvern litt pepper over.
  13. Bland lettrømme og sitronsaft og server ved siden av.
I stedet for edamamebønner kan du bruke erter.
Del på Facebook