Mild thai curry med kylling til hele familien

Superenkel og sunn thai curry til hele familien eller andre store grupper. Oppskriften er beregnet til 10 barn.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 250 g fullkornsris
  • 150 g paprika
  • 150 g gulrøtter
  • 150 g grønne erter
  • Ca 500 g kyllingfilet
  • 0,5 dl olje
  • 1 ts Ca 10 gram rød thai curry paste
  • 8 dl kokosmelk
  • Redusert salt 0,5 dl soyasaus
  • 1 lime
  • Valgfritt 1 glass frisk koriander

Fremgangsmåte

  1. Kok fullkornsris etter anvisning på pakken.
  2. Skyll grønnsakene og del paprika og gulrot i strimler. 
  3. Rens og skjær kyllingfilet i små strimler.
  4. Varm litt olje i en stor gryte og fres currypaste på middels varme i et par minutter.
  5. Tilsett kokosmelk, paprika, gulrøtter, kyllingstrimler og soyasaus*. 
  6. Kok opp og la småkoke i ca 8-10 minutter til grønnsakene er møre og kyllingen gjennomkokt. 
  7. Tilsett erter mot slutten av koketiden, de trenger bare 1-2 minutter.
  8. Smak til med lime og eventuelt mer soyasaus/salt og curry paste
  9. Server med frisk koriander og ris til. 


Tips:

  • Bruk de grønnsakene dere har liggende. Squash, søtpotet, rødløk, stangselleri, pastinakk eller brokkoli passer også fint her.
  • Du kan gjerne bruke norskprodusert byggryn istedenfor ris
  • Du kan gjerne bytte ut kylling med f.eks kikerter, laks eller tofu.

Allergener:

  • Hvete/gluten: Bruk glutenfri soyasaus. 
  • Soya: Bruk salt istedenfor soyasaus. 
Del på Facebook