Mini ostekaker med jordbær
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
Smelt smør, knus kjeksen og bland alt sammen.
Sett muffinsformene i en rund stor kakeform i metall slik at de står støtt Fordel kjeksblandingen i formene og press sammen.
Stek kjeksbunnene på 200°C i 10-15 minutter.
Avkjøl.
Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 7 minutter.
Rør kremost, limesaft, limeskall og crème fraîche sammen med melis.
Klem vannet ut at gelatinplatene og smelt dem i 1 ss kokende vann. Rør gelatinen inn i oste- og crème fraîche-blandingen.
Pisk fløten til krem og bland inn i oste- og crème fraîche-blandingen.
Fordel ostekremen i muffinsformene oppå kjeksbunnene og sett kakene i kjøleskap til de har stivnet - minst 1 time.
Pynt kakene med jordbær i båter eller skiver og f.eks. små sitronmelisse-blader.
Denne oppskriften gir 12 små ostekaker. Du kan også lage kaken i f.eks. en stor paiform.