Ostekake med jordbær på stettefat

Mini ostekaker med jordbær

Ostekake kan også lages i porsjonsformer, og her har vi brukt muffinsformer. Kremen smaker friskt av lime, og sammen med jordbær blir dette virkelig en lekkerbisken som like gjerne kan serveres som kake til kaffen som til dessert..
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 12 stk. muffinsformer

Bunn

  • 75 g smør
  • 150 g digestive kjeks

Ostefyll

  • 2 gelatinplater
  • 200 g kremost naturell
  • revet skall og saft av 1 lime
  • 1 dl lett crème fraîche
  • 70 g melis
  • 2 dl kremfløte
  • 1 kurv jordbær (500 g)

Fremgangsmåte

Smelt smør, knus kjeksen og bland alt sammen.

Sett muffinsformene i en rund stor kakeform i metall slik at de står støtt  Fordel kjeksblandingen i formene og press sammen.

Stek kjeksbunnene på 200°C i 10-15 minutter.

Avkjøl.

Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 7 minutter.

Rør kremost, limesaft, limeskall og crème fraîche sammen med melis.

Klem vannet ut at gelatinplatene og smelt dem i 1 ss kokende vann. Rør gelatinen inn i oste- og crème fraîche-blandingen.

Pisk fløten til krem og bland inn i oste- og crème fraîche-blandingen.

Fordel ostekremen i muffinsformene oppå kjeksbunnene og sett kakene i kjøleskap til de har stivnet - minst 1 time.

Pynt kakene med jordbær i båter eller skiver og f.eks. små sitronmelisse-blader.

Denne oppskriften gir 12 små ostekaker. Du kan også lage kaken i f.eks. en stor paiform.

Del på Facebook