Moussaka uten kjøtt

Moussaka vegetar

Moussaka er en gresk rett som tradisjonelt lages med aubergine, tomater og lammekjøtt. Her er vår vegetarvariant, og den anbefales på det varmeste.
Over 60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Hvit saus

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl lettmelk

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200°C.
  2. Vask og tørk auberginene og squashen og skjær i skiver - ca. 0,5 cm. tykke. Stek skivene i tørr panne i 3-4 minutter på hver side på sterk varme. Legg skivene på en tallerken.
  3. Rens og finhakk løk og stek den i olje. Rens og finhakk hvitløk som tilsettes sammen med løken og stekes videre i 1 minutt. Legg løken over på en tallerken.
  4. Skjær tomatene i biter, og ha tomat og løk over i en stekepann. La det surre til løken er blank og mør.
  5. Knus anisfrø i en morter og tilsett pannen sammen med hakket oregano.
  6. Smak til med hvitvinseddik, salt og pepper.
  7. Legg et lag med halvparten av squash- og aubergineskivene i en ildfast form. Dryss over litt revet hvitost. Ha på halvparten av løk- og tomatsausen. Gjenta slik til du har to lag.

Hvit saus:

  1. Smelt smør og tilsett mel. Pass godt på så det ikke blir brunt. Spe med melken under omrøring. La det småkoke under omrøring et par minutter.
  2. Hell den hvite sausen over i den ildfaste formen.Dryss over reven hvitost og strø griljermel på toppen.
  3. Stek formen i ovnen i ca. 50 minutter.
Del på Facebook