Ingredienser
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200°C.
- Vask og tørk auberginene og squashen og skjær i skiver - ca. 0,5 cm. tykke. Stek skivene i tørr panne i 3-4 minutter på hver side på sterk varme. Legg skivene på en tallerken.
- Rens og finhakk løk og stek den i olje. Rens og finhakk hvitløk som tilsettes sammen med løken og stekes videre i 1 minutt. Legg løken over på en tallerken.
- Skjær tomatene i biter, og ha tomat og løk over i en stekepann. La det surre til løken er blank og mør.
- Knus anisfrø i en morter og tilsett pannen sammen med hakket oregano.
- Smak til med hvitvinseddik, salt og pepper.
- Legg et lag med halvparten av squash- og aubergineskivene i en ildfast form. Dryss over litt revet hvitost. Ha på halvparten av løk- og tomatsausen. Gjenta slik til du har to lag.
Hvit saus:
- Smelt smør og tilsett mel. Pass godt på så det ikke blir brunt. Spe med melken under omrøring. La det småkoke under omrøring et par minutter.
- Hell den hvite sausen over i den ildfaste formen.Dryss over reven hvitost og strø griljermel på toppen.
- Stek formen i ovnen i ca. 50 minutter.