Et stykke ostekake med jordbær på rosa bakgrunn

New York ostekake med jordbær

Denne ostekaken oppkalt etter byen den stammer fra, påstås å være en av de beste. Og med jordbærsaus og jordbær i skiver er saken klar!
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 18 digestive kjeks
  • 100 g smør
  • 4 beger kremost naturell
  • 2 dl sukker
  • 5 egg
  • 4 ss sitronsaft
  • 1 ts finrevet sitronskall

Rømmetopping

  • 3 dl lettrømme
  • 3 ss sukker
  • 0,5 ts vaniljeessens

Jordbærtopping

Fremgangsmåte

  1. Bunn: Forvarm ovnen til 175 grader. Knus kjeksen - gjerne med kjøkkenmaskin - og bland sammen med smeltet smør. Smør en springform på ca. 22 cm i diameter og trykk bunnen ned i springformen. Sett bunnen kaldt.
  2. Pisk sammen kremost (bruk gjerne lett kremost), sukker, sitronsaft, finrevet sitronskall og egg til du får en jevn røre. Hell dette over bunnen og bak på midteste rille til ostemassen har 'satt' seg, ca. 50-60 minutter. Avkjøl.
  3. Rømmetopping: Pisk rømme, sukker og vaniljeessens godt sammen og hell over ostekaken. Kaken skal tilbake i ovnen til rømmetoppingen har stivnet, ca. 15 minutter. Avkjøl kaken i ovnen med ovnsdøren åpen. Sett kaldt.
  4. Jordbærtopping: Skyll og rens jordbærene. Mos dem med en stavmikser og smak til med sukker. Du kan gjerne spare noen oppskårne jordbær som du legger på toppen av kaken.
  5. Server ostekaken med jordbærsausen til.
Del på Facebook