Oppskriftsbilde av bringebæriskake med nøttebunn.

Nøttebunn med bringebæris

Fantastisk dessert og iskake med bringebær og med en saftig nøttebunn. Tar litt tid å lage, men den er absolutt verd å vente på.
Over 60 min

Ingrediensliste

Nøttebunn

Bringebæris

Pynt

  • bringebær
  • evt. litt pisket krem

Fremgangsmåte

  1. Grovhakk nøttene og sjokoladen.
  2. Visp eggehvitene stive og tilsett sukkeret. Visp til en stiv og blank marengs.
  3. Vend nøtter og sjokolade i marengsen og hell blandingen i en smurt form - 24 cm. i diameter. Stek nøttebunnen midt i ovnen på 175°C i 35-40 minutter.
  4. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken med en spiss kniv.
  5. Kjør bringebær til mos i en foodprosessor, e.l. og gni dem gjennom en sikt slik at steinene blir igjen. Kast dem.
  6. Pisk eggeplommer med sukker til eggedosis.
  7. Pisk fløten og bland med eggedosis og bærmos.
  8. Hell isen over kaken og frys den i minst 4 timer.
  9. Tas ut av fryseren en halv times tid før servering.
  10. Pynt med bringebær og evt. litt pisket krem.
Del på Facebook