Oppskriftsbilde av ostekake med bringebær.

Ostekake med bringebær

Denne ostekaken med bringbær smaker kjempegodt, og vil garantert forsvinne fort. Server den enten som dessert eller til kaffen.
Over 60 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Bunn

  • 4 dl hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 150 g smør

Fyll

  • 3 egg
  • 200 g kremost til baking - naturell
  • 1,5 dl matyoghurt
  • 1 dl melis
  • 100 g bringebær

Fremgangsmåte

  1. Bland mel og sukker. Smelt smør og bland i melblandingen. Bland sammen til en smuldredeig.
  2. Trykk deigen ut i en for med løs kant - ca. 24 cm i diameter. Sett bunnen kjølig i ca. 15 minutter.
  3. Stek bunnen midt i ovnen på 200°C i ca. 10 minutter.
  4. Bland alt til fyllet og vend forsiktig inn bringebærene.
  5. Hell fyllet i bunnen og stek kaken i ytterligere 25 minutter.
  6. Avkjøl kaken.
  7. Legg rikelig med bringebær på toppen av ostekaken og dryss med melis før servering.
Del på Facebook