Ostekake med pasjonsfrukt

Ostekake med pasjonsfrukt smaker fantastisk som dessert eller som kake til kaffen. Pynt den med friske bær og biter av frukt, og du får garantert skryt av dine gjester.
Over 60 min

Ingrediensliste

Bunn

  • 1 plate mørk sjokolade, 70% kakao
  • 2 ss sterk kaffe
  • 5 ss tropisk juice
  • 2 dl havregryn - lett ristet i en tørr panne
  • 8 finhakkede valnøttkjerner

Ostekrem

  • 3 dl cottage cheese
  • 3 dl kremfløte
  • frøene fra 1 vaniljestang
  • 1 dl sukker
  • 8 gelatinplater
  • 2 dl puré av pasjonsfrukt

Pynt

  • 3 pasjonsfrukt
  • 1 ss melis
  • bær og frukt

Fremgangsmåte

Bunnen:

  1. Smelt sjokoladen i kaffe og juice. Bland inn havregryn og valnøtter.
  2. Rør til du får en jevn masse.
  3. Klem massen ut i en kakeform - 24 cm i diameter kledd med bakepapir.
  4. Sett bunnen kjølig.

 

Ostekremen:

  1. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca 5 min.
  2. Ha cottage cheese og frøene av vaniljestangen i en kjøkkenmaskin. Kjør til du får en jevn masse. 
  3. Pisk fløten og sukker til krem.
  4. Varm opp halvparten av pasjonsfruktpureen.
  5. Klem ut vannet av gelatinplatene og smelt dem i den varme pureen. Rør forsiktig til platene er oppløst. Rør inn resten av pureen.
  6. Bland krem og cottage cheese og tilsett pureen.
  7. Hell massen i formen.
  8. Avkjøl - gjerne natten over. Kaken må lages i god tid. Den trenger minst 4-5 timer på å stivne.

 

Pynten:

  1. Del pasjonsfrukten og skrap ut innmaten som blandes med melis.
  2. Ha det over kaken og pynt med litt bær og frukt.
Sist oppdatert 2. november 2017
Liker 33
Legg til på Min side
Del på Facebook