Ovnsbakt kål med laks

Det er så enkelt å lage mat når alt bakes i en og samme form, såkalt traybake. Her er det kål som er brukt som hovedingrediens.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Skjær hodekål i båter. Fjern litt av den grove stilken, men ikke mer enn at båtene henger sammen.
  3. Smør en langpanne eller en stor ildfast form, med litt olje og legg kålbåtene i. Drypp litt olje og sitron over. Sett brettet i varm ovn.
  4. Bak i 15-20 minutter til kålbåtene har fått litt farge. Snu båtene underveis.
  5. Legg i laksefiletene og tomater og bak videre i ca. 10 minutter.
  6. Dryss over finsnittet vårløk og persille og press sitronsaft over.
Bak gjerne potetbåter sammen med kålen eller server kokte poteter til. Litt lettrømme hører gjerne med.
Del på Facebook