Saltbakt sellerirot er en delikatessen

Ovnsbakt sellerirot

Sellerirot er en flott grønnsak å bake i ovnen. Den blir saftig og aromatisk i smaken. Du kan servere den hel eller dele den i båter og servere den med litt smør eller god olivenolje og hakket persille. Beregne god tid til baking. Den må være gjennombakt. Bak gjerne flere av gangen.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Vask og skrubb selleriroten godt, bruk gjerne en liten kniv eller en skje for å skrape ut jordrester i gropene.
  2. Bak den i ovnen på 180 ˚C i ca. 2 timer. Den skal være helt mør.
  3. Server den hel som en bakt potet, eller del den i 2 eller 4 og server med smør eller god olivenolje og et dryss av hakket persille.
Innholdet kan skrapes ut av skallet og brukes til supper og moser. Det blir garantert den beste mosen du har smakt. Bakt sellerirot kan også skjæres i skiver og stekes som deilige «biffer».
Del på Facebook