Ingredienser
Ovnsbakt tortilla med oliven og grønnsaker
Tortilla er som en omelett med poteter, og her har vi i tillegg tilsatt paprika, hvitløk og oliven. Tortillaen vår har vi bakt i ovnen for at den skal bli ekstra luftig og høy. Server den som en egen rett med salat til eller ved siden av annen middag eller som tapas.
Fremgangsmåte
Varm ovnen til 190°C.
Skrell mandelpoteter og løk og del paprika i to og rens den for frø og hinner. Skjær poteter, løk og paprika i små terninger. Hakk oliven.
Fres potet- og løkterningene i litt olje i 5-6 minutter. Tilsett paprikaterningene og knust hvitløk og fres videre et par minutter.
Visp sammen egg, rømme og melk og bland inn grønnsaksterningene og oliven. Hell blandingen over i en ildfast form.
Dryss revet ost på toppen.
Stek formen i ca. 30 minutter.
Når tortillaen er ferdig stekt, ta den ut av formen ved å vende formen over på en skjærefjøl. Skjær tortillaen i "kakestykker" og server, enten kald eller lun.