Ovnsbakte blomkålbiffer

Ovnsbakte blomkålbiffer

Dette er en enkel blomkålrett som garantert vil falle i smak. Du kan gjerne servere den som en egen rett eller til sommermiddagen. Blomkålbiffer er lette å lage og lette å like.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Bland olje, revet parmesan, krydder, finhakket hvitløk og pepper i en liten bolle. Om du ønsker kan du ha mer krydder i oljen.
  3. Ha et bakepapir på en bakeplate.
  4. Fjern bladene fra bunnen av blomkålen. Skjær blomkålen i to. Skjær deretter fine skiver på 2 cm. Du får gjerne 4 fine skiver av et blomkålhode.  Legg blomkålbiffene og evt. de små bitene du får, på bakeplaten.
  5. Pensle godt med oljeblandingen.
  6. Bak blomkålbiffene i ovnen. De skal være knapt møre.
  7. Ta bakebrettet ut og dryss finrevet hvitost over.  Bak videre til osten har smeltet og fått en fin gylden farge. 
  8. Dryss over finhakket persille og server dem nylaget.
Du ka bytte parmesan med en god norsk hardost.
Del på Facebook