Ovnsbakt eple med mandel

Ovnsbakte epler

Prøv våre varme bakte epler med en nydelig topping av hakkede mandler for en enkel, men utsøkt dessert. Disse bakte eplene er ikke bare supergode, men også utrolig enkle å lage. Passer også godt med en kule vaniljeyoghurt eller iskrem.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 norske epler
  • 2 dl store havregryn
  • 2 dl hakkede mandler
  • 2 ss smør
  • 1 ts malt kanel
  • 2 ss mapel sirup

Fremgangsmåte

  1. Del epler i to og fjern kjerner.
  2. Legg dem i en ildfast form.
  3. Smelt smør i en panne og tilsett havregryn, fres noen minutter.
  4. Tilsett nøtter, kanel og lønnesirup. Fres ett par minutter. Fordel blandingen over eplene.
  5. Bak i ovnen på 200 grader i 20 minutter.

 

Del på Facebook