Bakte epler og pærer

Ovnsbakte epler og pærer

Bakte epler og pærer med honning og valnøtter er et smakfullt tilbehør som passer godt til and, ribbe og kalkun. Den naturlige sødmen i frukten balanserer de rike hovedrettene, mens de sprø valnøttene gir en fin tekstur til måltidet.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Del eplene og pærene i to på langs og fjern kjernehusene med en liten kniv eller skje. Pass på at bitene er like store for lik steketid 
  3. Legg fruktbitene med snittflaten opp i en smurt ildfast form.
    Dryss over en liten klype salt, fordel smø og honning jevnt over frukten.
  4. Drypp honning over hver frukthalvdel.
    Fordel grovhakkede valnøtter jevnt.
  5. Sett formen midt i ovnen, stek i ca 20 minutter 

Sjekk gjerne eplene og pærene før steketiden er over, og ta ut dersom de er ferdige

 

Del på Facebook