Ovnsbakte jordskokker med pesto

Rustikk og kjempegod liten smårett eller tilbehør til middag; jordskokk som bakes i ovn sammen med pesto og tomater.
40-60 min
2.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1,2 kg jordskokk
  • 2 ts olivenolje
  • 1 ts salt
  • 250 g rød cherrytomat - delt i to

Pesto

  • 2 båt hvitløk
  • 50 g frisk basilikum
  • 25 g pinjekjerner
  • 40 g revet parmesan
  • olivenolje

Fremgangsmåte

Skrubb jordskokkene godt og del evt. dem som er store.

Gni jordskokkene inn i med olje og salt, og legg dem i en ildfast form, e.l., slik at de ligger jevnt i ett lag.

Bak jordskokkene møre i ovn på 200°C - 225°C, ca. 45 minutter, men bland inn tomatene når halve tiden har gått.

Ha hvitløk, basilikumblader, pinjekjerner og parmesan i en foodprosessor og kjør til en tykk masse. Tilsett olje i en tynn stråle til du har en pesto med passe konsistens. Smak til med salt og pepper.

Server de bakte jordskokkene sammen med pestoen - gjerne som tilbehør til middag eller som en egen smårett.

 

Kilde: https://saeson-web.dk/

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 21
Legg til på Min side
Del på Facebook